TennisIQ.se


                                                                                                                            


                                                       


Några av våra populära produkter; klicka för att läsa merTennisFlex ger effektivare träning för tennisspelare!

Copyright Extra Pro 2008-2013
 
 
-
Många toppspelare som Janko Tipsarevic (8:a i världen) använder TennisFlex som en naturlig del i deras tennis specifika tränings/fitness program. Om du vill träna som många toppspelare eller öka farten i dina grundslag, få öka rackethastighet och samtidigt förebygga problem relaterade till tennis som axelproblem, armbågen, handleden och ryggen så ska du använda TennisFlex!

TennisFlex är den första träningsprodukten som använder ditt eget tennisracket i din styrke- och motstråndsträning. Det för att du kan samtidigt förbättra och stärka upp dina tennis specifika muskler och förbättra din teknik samtidigt som du förebygger tennisrelaterade skador och problem. Du kan använda på tennisbanan, hemma eller på resan och du kan träna varje typ av grundslag i tennisen; volley, forehand, backhand, serve etc. Genom att träna styrka och snabbhet med specifika tennisrörelser och tennisracket kan du direkt stärka dina tennis-muskler och träna rätt muskler (snabba musklerfibrerna) som du använder när du tränar och spelar tennis. Då blir träningen effektivare och bättre samtidigt som du förebygger skador!


För att kunna slå vissa typer av slag som kick-serve och kraftig top-spin så måste du ha en viss rackethastighet och det gör att dina tennismuskler måste vara starka och uthålliga och du måste träna upp styrkan i rätt tennispositioner så att du inte har styrkan i musklerna i fel lägen och när du kommer ute i olika tennispositioner så är musklerna svaga och inte tillräckligt uthålliga.

Du kan förbättra slagstyrkan, snabbheten och reaktionstiden genom att använda TennisFlex i din träning och stärka rätt muskler och förbättra balansen och tekniken samtidigt. Genom att bygga upp rätt muskler så stärker du hela den kinetiska kedjan av muskler som bidrar till att du får kraft och fart från hela kroppen ut i ditt tennisracket vid rätt ögonblick.

Förebygga skador och påskynda återhämtning efter skada


Många som spelar tennis råkar ut för tennisrelaterade skador och problem som axelskador, tennisarmbåge, ryggproblem, handledsproblem. Genom att använda TennisFlex kan du stärka upp dina tennismuskler snabbt och effektivt och kan även använda den i din rehabiliteringsträning om du försöker komma tillbaka efter en skada.

Om du vill överföra din träning från gymmet till tennisbanan så måste du använda tennisspecifika övningar och använda ditt tennisracket i så hög utsträckning som möjligt. Att träna smart handlar om att överföra din förbättrade styrka, uthållighet, snabbhet till tennis på så sätt förebygger du skador och ser resultat på tennisbanan och när du tränar tennis! TennisFlex är det enklaste och bästa redskapet du kan använda hemma eller på tennisbanan för att åstadkomma detta på kort tid och du kan göra det helt själv utan assistans. Se 4 stycken olika video-klipp som förklara de olika fördelarna med produkten, de 2 sista video-klippen visar olika exempel på på övningar; standard till mer extrema övningar, se nedan.
enkel att använda var som helst; hemma, i tennishallen, på resan etc.enkel att använda var som helst; hemma, i tennishallen, på resan etc.
tennis specifik motståndsträning
träningsredskap som påskyndar läkningen av tennisrelaterade skador och förebygger tennisrelaterade skador
förbättrar rackethastigheten
förbättrar styrkan och explosiviteten i dina tennismuskler; se exempel work-out standard eller work-out extrem ovan (You Tube länkarna)
träna och stärk varje typ av grundslag inom tennis; volley, forehand, backhand, serve etc
förbättra din uthållighet och din återhämtning med starkare tennismuskler
förebygg tennisrelaterade skador i axlar, handleden, armbågen, ryggen etc
olika modeller som passar alla typer av spelare; herr, dam, junior, fysiskt starka spelare och fysiskt svagare spelare
används av många toppspelare i världen som t ex Janko Tipsarevic och Angelique Kerber
Köp varan i tennisbutiken: damer/junior    herrar/starka damer/starka juniorer     herrar extra starka
[Till Första-sidan][Kontakta Oss][Om oss][Våra artiklar][Länkar]

Enkelt sätt att kolla serve-hastigheten eller racket-hastigheten hittar du här (för hemmabruk eller på klubben).

- Ladda ner vår katalog här (PDF 1.5 Mb)
- Läs mer om våra produkter här