TennisIQ.se


                                                                                                                            


                                                       


Några av våra populära produkter; klicka för att läsa mer


Att förebygga skador och påskynda återhämtning

[Till Första-sidan][Kontakta Oss][Om oss][Våra artiklar][Länkar]
Copyright Extra Pro 2008-2012
 
 
-
Att förebygga skador och problem inom idrotten har blivit mer och mer viktigt eftersom träningen blir hårdare och hårdare även i yngre åldrar. Problemet är som alltid att träna hårt och samtidigt växa fysiskt. Kroppen har fullt upp med att "bara" växa men den ska också träna hårt fysiskt och mycket mer. Då gäller det att förebygga problem och underlätta för kroppen på olika sätt. Det gäller att få musklerna att slappna av riktigt för att återhämta sig till nästa träningspass eller nästa match. Kroppen behöver rätt byggstenar för att bygga nytt och reparera det som du bryter ned med träningen. Får kroppen inte i sig tillräckligt med byggstenar så blir det ett "fusk"-jobb som kroppen gör, den kan inte göra bättre än de byggstenar du förser den med. När du börjar att få en överansträngning eller en försvagning så blir musklerna överspända och kan inte slappna av optimalt och då skapas en "ond spiral" som tillsammans med träning gör att du får skador för eller senare.

Att få musklerna att slappna av och att öka blodcirkulationen (får bort slaggprodukter, återuppbyggnad etc) är mycket viktigt när du tränar för att få igång kroppen och få den att på så kort tid som möjligt kunna prestera optimalt. Störst skaderisk är det alltid i början av träningspasset och i slutet när kroppen börjar bli trött och lite stel. Mjölksyran i musklerna gör att blodcirkulationen blir sämre, syresättningen sämre och du blir mindre följsam i musklerna. Under senare år har det blivit mer och mer populärt att motverka överansträngningar och påskynda återhämtningen med en kombination av kyla och värme. Först så kyler du ner området (cirka 0-+5 grader; kylskåpskyla ungefär) under några minuter och sedan så ger du värmebehandling för att öka blodcirkulationen. Då försvinner slaggprodukter snabbare ur behandlad kroppsdel. En annan viktig del är att se till att vätskebalansen är tillräckligt hög när du tränar, kroppen behöver extra mycket vatten och vätska när du tränar annars så kan den inte ersätta att som försvinner och återupp-byggnaden blir lidande och det tar längre tid att återhämta kroppen efter träningen och skaderisken ökar etc.


Det finns en rad effektiva produkter som vi rekommenderar till alla som tränar oavsett om du är nybörjare eller du är proffs. Nybörjare har naturligtvis sämre teknik och det leder till större slitage på kroppen medan proffsen tränar mycket hårdare. Det är lika viktigt att förebygga problem som att påskynda läkningen av olika skador. Alla typer av skador på påverkas genom att öka blodcirkulationen (vidga blodkärlen), minska blodcirkulationen (dra ihop blodkärlen) eller att ta bort obalanser i energisystemet i och omkring kroppen.


Alla bra produkter inom rehabilitering, återhämtning och peak performance bygger på att de kan användas som komplement till andra produkter/tjänster eller separat. Det viktiga är att de fungerar och påskyndar läkningen eller återhämtningen i kroppen oavsett om du redan använder annan proffessionell behandling eller inte. Det är alltså inte några produkter som du "växer ur" med tiden utan du kan alltid påskynda resultatet med våra produkter. Det optimala resultatet uppnås alltid genom en kombination av fysisk-behandling och egen behandling och att använda produkter som balanserar och förbättrar kroppens prestationsförmåga.


Vi har nu fått in den optimala rehabiliteringsprodukten eller återhämtningsprodukten som ger dig 3-i-1 hjälp; djupgående infraröd värme, kylterapi samt support för aktuell kroppsdel. Det finns 8 olika modeller för olika kroppsdelar; ryggen, armbågen/armen, handleden, fotleden, axeln, knäet, låret, foten. Varje modell ger dig professionell 3-i-1 rehabilitering/återhämtningen för kroppen i förebyggande syfte eller för att påskynda läkninge av skada. Du kan använda dom på i stor sett alla typer av skador; överansträngningar, inflammationer, svullnader och för att påskynda återhämtningen i olika kroppsdelar efter hård träning eller tävling. Vi rekommenderar alla som idrottar på en viss nivå att alltid ha med kylspray (om olyckan är framme) och värme gel som ökar blodcirkulationen om du känner dig stel samt ett muskelavslappnings gel som gör att musklerna kan slappna av efter träningen och påskynda återhämtningen.

Se fler av våra rehabiliterings-produkter här
Se fler av våra peak performance produkter här
- Ladda ner vår katalog här (PDF 1.5 Mb)
- Läs mer om våra produkter här